Çikolatalı Mini Cheesecake

2023-09-20 19:04:25 - Yemeklik.com.tr

Bildiğiniz bütün cheesecake tariflerini bir kenara bırakın. Çikolatanın kattığı lezzetiyle bu muhteşem mini tatlıları deneyin. Misafir sofralarınıza da çok yakışacak.

Çikolatalı Mini Cheesecake Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Mini Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak tabanı hazırlayalım. Bisküviler mutfak robotundan çekilir. Eritilmiş tereyağı aktarılır ve karıştırılır. Cupcake kağıtları 12li muffin tepsisine yerleştirilir.
  2. Bisküvi tozu cupcake kalıplarına paylaştırılır. Bardak yardımıyla bastırılır ve buzdolabında dinlendirilir.
  3. Peynirli karışım için, bütün malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Mikser kullanmaya gerek kalmıyor. Karışım eşit bir şekilde bisküvi tabanlarının üzerine aktarılır.
  4. Isıya dayanıklı su dolu bir kap fırına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede alt üst ayarda 20-25 dakika pişirilir. Fazla sertleşmeyecek. Dinlendiğinde çok güzel bir kıvama sahip oluyor. İlk sıcağı geçince buzdolabında dinlendirilir.
  5. Ganaj için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Çikolata parçaları eklenip karıştırılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır.
  6. Soğuduğunda cheesecakelerin üzerine paylaştırılır. Eritilmiş beyaz çikolata ile dekor yapılır. En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi