Çikolatalı Magnolia
2023-09-30 11:55:10 - Yemeklik.com.tr
Magnolia seven ama meyveli versiyonunu sevmeyenler için muhteşem bir tarif ile karşınızdayız. Magnolia'nın en hafif ve lezzetli hali olduğuna bahse varız! Dileyenler çilek ya da muz ikilisinden birini yine kullanabilirler; bunun yanında, kuru yemişleri kullanmak ise güzel bir fikir olacaktır.
Daha fazla sütlü tatlı tarifi için bu linkimizi ziyaret etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler- Muhallebi İçin:
- 1 Litre Süt
- 1/2 Paket Margarin
- 1 çay Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 4 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Paket Vanilin
- 1/2 Paket Krema
- 1 Paket Krem şanti
- 1 Su Bardağı Soğuk Süt
- Ara Katları İçin:
- 1 Paket Bebek Bisküvisi
- 1 Paket Yulaflı Bisküvi
- Üst Kısmı İçin:
- 1,5 Paket Krema
- 1 Paket Sütlü çikolata
- 2 Yemek Kaşığı Sürülebilir çikolata
- İlk olarak un ve yağı biraz kavurun, yavaşça karıştırarak sütü ekleyin.
- Sırasıyla yumurta sarısı, şeker, vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra kremayı ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
- Krem şanti için; süt ve toz krem şantiyi bir kasede çırpın. Hazırladığınız muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra, kremşantiyi ekleyip 3 dakika mikser ile çırpın ve kenara alın.
- Bisküvileri blendırdan geçirip toz haline getirin ve servis edeceğiniz kaselerin alt kısmına azar azar ekleyin.
- Üst sosu için; kremaları tencereye koyun ve ısıtın. Ocaktan aldığınız kremanın içerisine çikolataları ve çikolata kremasını ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Kaselerinize önce bisküviyi, sonra muhallebiyi, en son çikolatalı üst katmanı ekleyin. Dolapta 2-3 saat civarı beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!