Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Pancake

2023-10-08 11:38:25 - Yemeklik.com.tr

Çaylar kahveler hazırsa çikolatalı fındık kreması dolgulu pancakeler de hemen hazır olur. Yumuşacık, leziz ve içi çikolatalı fındık kreması dolgulu...Çikolata sevenler çok ama çok mutlu...

 

Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Pancake Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Pancake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağı eritilir, soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta beyazları tuzla çırpılırken toz şekerin yarısı azar azar eklenir. Kar gibi olana kadar çırpılır.
  3. Diğer yandan yumurta sarıları, toz şekerin kalan yarısı ile rengi açılana kadar çırpılır. Sırasıyla azar azar tereyağ ve süt eklendikçe çırpılır.
  4. Un, kabartma tozu, vanilin ve karbonat karıştırılır. Elenerek yumurtalı karışıma azar azar eklenir. Bu sırada çırpmadan karıştırılır.
  5. Buna yumurta beyazları spatulayla 2-3 defada eklenerek söndürmeden karıştırılır.
  6. Yapışmaz tava orta kısık sıcaklıkta ısıtılır ve az miktarda sıvı yağ ilave edilip yağın fazlası peçete ile alınır. Pancake karışımından bir yemek kaşığı tavaya dökülür.
  7. Kapak kapatılır. 30 saniye kadar sonra, üzeri tam sertleşmeden, ortaya 1 çay kaşığı dolgu malzemesi konur. Yavaşça yuvarlak hareketlerle düzeltilerek yayılır. Üzerine hemen 1 tatlı kaşığı hamur yayılır.
  8. Kapak kapalı üzeri hafif kuruyana kadar beklenir ve ters çevrilir. Alt kısım pişince alınır. Tüm karışım bitene kadar aynı işleme devam edilir. Pudra şekeri serpilerek meyvelerle servis edilir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi