Çikolata Sos
Profiterol, kek, kurabiye, dondurma ve canınızın istediği birçok tatlıda kullanabileceğiniz harika çikolata sos tarifi ile sizlerleyim. Kakaonun değil çikolatanın ön planda olduğu bu sosu çok seveceksiniz.
Çikolata Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 300 Gram Süt
- 100 Gram şeker
- 50 Gram Kakao
- 10 Gram Mısır Nişastası
- 65 Gram Krema
- 120 Gram çikolata (bitter Veya Sütlü)
- Nişastayı açmak için:
- 100 Gram Süt
Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve şekeri sos tenceresinde kaynama noktasına getirin. Kaynamaya yakın kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Süt açtığınız nişastayı karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin.
- Çikolata eridikten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Ve çikolata sosu ocaktan alın.
- İster sıcak, ister ılık, isterseniz soğuk kullanın. Tüm tatlı, dondurma ve kahvelerinizde keyifle tüketmeniz dileğiyle.