Çikolata Parçacıklı Kurabiye

2023-09-21 10:43:53 - Yemeklik.com.tr

Hep filmlerde gördüğümüz kocaman içi çikolata dolu kurabiyeyi yaptık. İçinde üç farklı çeşit çikolata olan kurabiyeleri dilerseniz bol miktarda yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zamanda buzluktan çıkardığınız gibi hiç çözdürmeden pişirip sıcak sıcak yiyebilirsiniz.

Evlerinizi en güzel pastanelerin kokusuyla dolduracak bu kurabiyelere çocuklar da bayılacak. Hem kolay malzemeleri hem de pratik yapım aşamalarıyla bu kurabiye vazgeçilmeziniz olacak.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerÇikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve sırası ile toz şeker, pekmez, yumurta ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.  
  2. Tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışım homojen bir hal alınca karıştırmayı durdurun. Karışıma damla çikolataları ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin.
  3. Karışımı üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 1 saat dilerseniz 2 güne kadar bekletebilirsiniz.
  4. Karışım sertleştikten sonra içinden büyük parçalar koparın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralarında fazlaca boşluk bırakarak en fazla dört adet yerleştirin.
  5. 170 derecelik fırında altları kızarana kadar 13-16 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak olduklarından en az 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi