Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pilav

Ciğerli Pilav

Aldığınız ciğerleri şişlere geçirip, aralarına biraz da yağ parçaları ekleyerek çıtır çıtır közleyip, ince ince kıyılmış soğanlarla birlikte lavaşlara sarıp bitirmemişsinizdir umarız. Çünkü ciğer severler için çok lezzetli bir tarifimiz var.

Küp küp doğradığımız ciğerleri soğanla birlikte kavuruyoruz, üzerine pirincini ekliyoruz. Bolca kimyon eklemeyi unutmuyoruz tabi. Ağır ağır pişirip dinlendirdikten sonra kocaman bir bardak ayranla afiyetle tüketiyoruz.

Ciğerli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Ciğer
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
Ciğerli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirincin üzerine sıcak su ekleyerek bekletin.
  2. Ciğerleri güzelce yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra küp küp doğrayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
  4. Daha sonra ciğerleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Ciğerler pişince suyunu süzüp yıkadığınız pirinçleri ekleyin, biraz kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyin.
  6. Pilavınızı düşük-orta ateşte, kapağı kapalı halde, suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilavınızı dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Porsiyonluk Rulo Pasta

Porsiyonluk Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mor Havuçlu Mini Köstebek Pasta

Mor Havuçlu Mini Köstebek Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Mantarlı Graten

Patatesli Mantarlı Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Apple Crumble (Elmalı Kırıntı Turta)

Apple Crumble (Elmalı Kırıntı Turta)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yer Elması Çorbası

Yer Elması Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce