Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Ciğer Tava

Ülkemizde sakatat tariflerinin popülerliği gitgide artmakta. denilince ise hepimizin aklına ciğer leri geliyor. Yapımı oldukça pratik. Lezzeti ile ise damaklarımızı şenlendirecek harika bir ciğer tava tarifi ile geldik. Hem sıcak hem soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Yumuşacık, lokum gibi pişmiş ciğerleri yanında veya tereyağlı ile beraber servis edebilirsiniz. Hadi mutfağa. Afiyet olsun!

Ciğer Tava Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Dana Ciğeri
  • 1 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Kırmızı Soğan
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • Kızartmak İçin:
  • 5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Ciğer Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zarı çıkarılmış, kanı temizlenmiş ciğerlerinizi kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Kestiğiniz parçaları bir süzgece alın ve fazla kanı varsa süzülmesini bekleyin.
  2. Derin bir kasenin içine buğday unu ve mısır ununu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Ciğerlerinizi harmanlayın. Kızartma işlemine geçmeden önce fazla ununu silkmeyi unutmayın.
  3. Yağınızı kızdırın. Ciğerlerinizi arkalı önlü 2 dakika kadar kızartın. Kevgir yardımıyla fazla yağını süzdürün.
  4. Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaba alın ve üzerine kıyılmış maydanozları ekleyin. Ardından arzunuza göre limon suyu, zeytinyağı, sumak ve tuz ile lezzetlendirin. Sumaklı soğan salatası, kızartılmış patates kızartması veya pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yıldız Pastası

Yıldız Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yufkalı Fırın Mücver

Yufkalı Fırın Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıyma Dolgulu Patates Topları

Kıyma Dolgulu Patates Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Siyez Unlu Ekmek

Siyez Unlu Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce