Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Ciğer Şiş

İki parça ciğer, bir parça kuyruk yağı, iki parça , bir parça kuyruk yağı... Sabaha kadar aynı işlemi tekrarlayabiliriz, inanın bize. Kömür ya da mangal ateşinde renk alana kadar kızaran ciğer şişler kimyon ve la buluşup afiyetle yenmez mi? Yanında bol köpüklü buz gibi bir bardak ayran içilmez mi?

Mis gibi yenir, ne de güzel yenir. Sakatat sevmeyene bile kendini hemen sevdirir.

Ama yine de "Bu bana yetmedi, farklı kebap ve tarifleriniz var mı?" diyorsanız sizi hemen alabiliriz.

Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kuzu Ciğeri
  • 300 Gram Kuyruk Yağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Kimyon
  • Servisi için:
  • 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Sumak
Ciğer Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Akan suda hızlıca ciğerlerinizi yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız kuzu ciğerini küçük parçalar halinde kesin. Tuz ile harmanlayın.
  2. Kuyruk yağını ciğerlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Ciğer parçalarını çöp şişlere geçirmeye başlayın. İki ya da üç parça ciğerin ardından bir parça kuyruk yağı takın. Aynı işlemi tüm şişlere uygulayın.
  3. Ciğer şişleri mangal ateşinde ters yüz edip her tarafı kızarana kadar pişirin.
  4. Kimyon serpip yufka ekmekleri eşliğinde sıcağı sıcağına servis tabaklarına aldığınız ciğer şişleri, piyazlık doğradıktan sonra sumakla harmanladığınız kuru soğanlar eşliğinde servis edin.
Besni Üzümlü Pastane Kurabiyesi

Besni Üzümlü Pastane Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Krep Börek

Ispanaklı Krep Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şipşak Pancar Turşusu

Şipşak Pancar Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Rokoko

Rokoko

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuzu Etli Erişte

Kuzu Etli Erişte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce