Çi Börek
En sevilen hamur işi tariflerinden birini hazırlıyoruz. İncecik hamuru ve lezzetli iç harcıyla nefis börekler için buyurun mutfağa. Afiyet olsun!
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı ılık Su
- 3,5-4 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- İç Harcı İçin:
- 300 Gram Yağsız Kıyma
- 1 Adet Küçük Boy Soğan
- 1 Kahve Fincanı Su
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/3 çay Kaşığı Karabiber
- 1/3 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurun ve orta kıvamlı bir hamur elde edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Üzerini streçleyip 15-20 dk dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 12-14 adet beze elde ettim. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 15 dk daha dinlendirin.
- Bu esnada iç harcı hazırlayın. Gerekli malzemeleri karıştırın. Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde ince bir şekilde açın. Yarısına 1 yemek kaşığı kadar iç harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.
- Ruletle kenarını kesin.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Kızgın yağda çevirerek kızartın.
- Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!