Chana Masala

2023-09-20 19:12:24 - Yemeklik.com.tr

Dünya mutfağına meraklıysanız, hint yemeklerini mutlaka denemelisiniz.  Nohut, etli nohut yemeğiyle olsun, humusuyla, nohut dürümüyle gönüllerimizde taht kurmuş bakliyat. Bir de onu baharatlar ile daha da lezzetlendirip tadına doyum olmaz bir hale getirdiğinizi düşünün.

İşte onun adı chana masala...Çok muazzam bir Hint yemeği kendisi. Baharat açısından biraz zahmetli  ama inanılmaz da lezzetli. Şimdiden ellerinize sağlık.

Chana Masala Tarifi İçin MalzemelerChana Masala Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak nohutlar haşlanır.
  2. Diğer taraftan başka bir tencerede tencerede ise karanfil, defne yaprağı, karabiber kavrulur.
  3. Doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Garaham masala, kişniş, kimyon eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  5. Diğer tencerede haşlanan nohutlar baharatlı karışıma eklenir ve üzerine bir su bardağı su eklenerek kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  6. Üzerine yarım limon suyu sıkılır ve tabağa alınır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi