Fırında Soslu Çipura
2023-09-20 18:56:24 - Yemeklik.com.tr
Havalar iyice soğudu, artık bir balık yemenin zamanı geldi. Öyle lezzetli oldu ki, hele o altına koyulan sebzeler! Bol bol yiyip asla pişman olmayacağınız yemeklerden. Üstelik tavada yapılan balıklar gibi etraf yağ içinde kalmıyor, en az koku ile kurtarıyorsunuz.
Fırında Soslu Çipura Tarifi İçin Malzemeler- Balıklar için:
- 4 Adet çipura
- 6-7 Adet Küçük Boy Patates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Havuç
- 5-6 Diş Sarımsak
- 1 Adet Limon
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 4 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Sos için:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 2 Diş Sarımsak
- Öncelikle balıklarımızı yıkayıp süzgece koyalım. Sebzelerimizi doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyelim.
- Balıkları sebzelerin üzerine alalım. Sosumuzu hazırlamaya geçelim.
- Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatları küçük bir kasede karıştırıp balıkların aralarına, alt ve üstlerine güzelce sürelim.
- Her balığın arasına küçük bir parça tereyağı koyalım. Islatılmış fırın kağıdı ile tepsinin üzerini kapatalım.
- Önce 35-40 dakika 250 derecede, sonra fırın kağıdını üzerinden alıp 10-15 dakika 150 derecede pişirelim. Afiyet olsun.