Cezerye

2023-09-16 16:32:52 - Yemeklik.com.tr

Baharat dükkanını andırır o. tarifinde bulunan baharatlar içini ısıtır insanın, mis gibi kokutur mutfağı. Tam anlamıyla bir kış , kestane kebabına bile kafa tutabilir kendisi. Havuç püresine; fındık içi, rendelenmiş Hindistan cevizi katılmasıyla hazırlanır cezeryeler. İçine ceviz içi ya da Antep fıstığı eklemek tadını zenginleştirir.

Adım adım anlatımıyla evde yapabileceğiniz en kolay cezerye tarifi karşınızda.

Cezerye Tarifi İçin MalzemelerCezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havuçları iri iri doğrayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Yumuşayan havuçların suyunu dökün ve havuçları blenderdan geçirin.
  3. Nişastalı suyu hazırlayın.
  4. Havuçları tavaya alın. 15 dakika boyunca sularını çekinceye kadar kavurun.
  5. Üzerine nişastalı suyu ekleyin.
  6. 10 dakika sürekli karıştırıp pişirdikten sonra şekeri ekleyin. Limon suyu ve tarçını da ekleyin.  10-15 dakika daha sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
  7. Süre sonunda fındığı ekleyin ve ocaktan alın.
  8. Bir kap içerisine streç film ya da buzdolabı poşetini yayın üzerine Hindistan cevizi serpin. Karışımı dökün ve üzerini düzletin.
  9. Düzeltme işlemi yaparken kaşığı ara ara ıslatarak yaparsanız daha düzgün ve yapışma olmadan düzeltme işlemi yaparsınız. Üzerini streçle kapladıktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gün boyunca bekletin. Sonrasında Hindistan cevizi serptiğiniz bir tabağa cezeryeyi ters çevirin.
  10. Dilediğiniz gibi dilimleyin ve heryerini hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi