Humus Ezmesi

2023-09-30 12:06:20 - Yemeklik.com.tr

Şimdiye kadar Yunanlılar, Lübnan, Mısırlılar,Suriyeliler gibi birçok ulus humusu sahiplenmeye çalıştılar. Henüz kesin bir sonuç yok. Humus kelimesini Arapça kökenli nohut (humus) tan almaktadır. Türkiye'de Tarsus, İskenderun ve Mardinde çok yapılan Arap usulü bir melze tarifi. Ama öyle böyle değil ???????????? hiç denemeyen var mı bilmiyorum ama mutlaka denemeyen kalmasın. Şimdi size Humus Ezmesi tarifini verecegim

Humus Ezmesi Tarifi İçin MalzemelerHumus Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önceden haşlanmış nohutu, yarım çay bardağı sıcak suyu ve sarımsağı robotta pürüzsüz olana dek çekelim.
  2. Tahin ,limon ,tuz ve kimyon ekleyip tekrar robottan çekelim.
  3. Cezveye tereyağını alıp eritelim. Yanmasına izin vermeyelim.
  4. Hazırlamış olduğumuz humus ezmesini tabağa alıp şekil verelim. (Çatal yardımı ile şeritler veya kaşığın tersiyle oval geçişler v.b)
  5. Hazırlamış olduğumuz tereyag sosunu üzerine dôkelim.
  6. İnce kıyılmış maydanoz, sumak ve kimyon serperek susleyelim
  7. Servise Hazır, Afiyet Olsun .

Daha Fazla Gönderi