Yemeklik.com.tr 1 ay önce

Cevizli Güllaç Sarma

"Süte batırılmış peçete tatlısı" diyenleri bile kendisine hayran bırakacak bu leziz güllaç tarifi, sofralarınıza tatlı bir keyif getirecek. Tatlıların en hafif ve en leziz hali olan güllaç, Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. İncecik güllaç yapraklarının arasına sütlü karışım dökülerek hazırlanan bu tarif, adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Cevizli güllaç sarma tarifi, sütlü tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahiptir ve özellikle Ramazan ayında iftar sofralarına ayrı bir renk katıyor. Her lokmasıyla ağızda eriyen bu tarif, Ramazan ayının vazgeçilmezi olmaya aday!

Cevizli Güllaç SarmaTarifi İçin Malzemeler
  • 4 - 5 Adet Güllaç Yaprağı
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Vanilin
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz Içi
Cevizli Güllaç SarmaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle şerbet için vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Süt hafif eli yakacak kıvama gelince ocaktan alın.
  2. Vanilini ekleyip karıştırın.
  3. Sütün ısısına çok dikkat edin, sütü kaynar dökerseniz, güllaç yaprakları erir ve soğuk olursa yapraklar sütü çekmez. Güllaç yaprağını ortadan ikiye kesin.
  4. Geniş bir tepsi ya da borcamın içerisine yarım güllaç yaprağını, parlak kısmı altta kalacak şekilde koyun. Üzerine 1 kepçe şerbet gezdirin.
  5. Ardından diğer yarısını da parlak kısmı üste gelecek şekilde üzerine koyun. Bu güllaç yaprağın üzerine de tekrar 1 kepçe süt şerbetinden gezdirip elinizle bastırarak emmesini sağlayın.
  6. Bu aşmada güllaç yapraklarının fazla erimemesi için tepside fazla olan sütü tencereye dökün. Sütünüz soğuduğu zaman ise tekrar ısıtmayı unutmayın. Sürekli kontrollü şekilde ilerleyin. Güllaç yapraklarının düz olan kısmına ceviz koyun.
  7. Ve rulo şeklinde sarın.
  8. Gül şekli verip bir kaba alın.
  9. Üzerine 1 kepçe kadar şerbet dökün. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Üzerini süsleyerek servis edin.
  10. Cevizli güllaç sarma tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Fırında Helva

Fırında Helva

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kaşarlı Lahmacun

Kaşarlı Lahmacun

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce
Karpuzdan Pasta

Karpuzdan Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
10 Dakikada Peynirli Börek

10 Dakikada Peynirli Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Limonatalı Tiramisu

Limonatalı Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce