Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Cevizli Güllaç

Ramazan ayının en sevilen tarifi o! O hafif, bol sütlü lezzeti bir de ceviz eklendiğinde mükemmel bir hal alıyor. İftar sonrası çayın yanına bugün cevizli bir güllaç yapalım hadi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 3 Su Bardağı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
  • 10 Adet çilek
  • 1 Paket Güllaç Yaprağı
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
Cevizli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 litre sütü geniş bir tencereye alalım ve orta ateşte ısıtmaya başlayalım.
  2. ocağa konulduktan 5 dakika sonra 4 su bardağı toz şekeri sütün içine dökelim ve karıştırmaya başlayalım.
  3. Bir yandan cevizleri rondo yardımıyla toz haline getirelim
  4. Süt kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  5. Geniş bir tepsiye ilk güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde dizelim ve süt parmağımızı yakmayacak derecede ılıdığında bir kepçe yardımıyla bolca süt dökelim.
  6. Sütü döktükten sonra cevizden yine bolca alıp ilk yaprağın üstüne cevizi dağıtıp ikinci güllaç yaprağını aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
  7. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi devam ettirelim. Son yaprağın üstüne sütün geri kalanını döküp kalan cevizi de üzerine dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan güllaç üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim. Servise hazır.
Dolgulu Köfte

Dolgulu Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sırniki

Sırniki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahvaltılık Kaşarlı Biber Kavurma

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dört Çeşit Focaccia

Dört Çeşit Focaccia

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İçi Çikolatalı Kurabiye

İçi Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce