Cennet Hurması Marmelatı

2024-02-01 13:08:23 - Yemeklik.com.tr

Kavanozda bir renk cümbüşü düşünün. Hem gözünüze, hem de midenize hitap edecek. Açınca o hoş koku etrafa yayılacak, kızarmış ekmekler bu marmelat için sıraya girecek. Cennet hurması seviyorsanız bu lezzetin müptelası olabilirsiniz.

Mevsimindeyken kaçırmamanız gereken bu lezzeti, bazlama, pişi gibi hamur işleriyle taçlandırabilirsiniz.

Bu marmelat, sabah kahvaltısına gelen misafir gibi. Hani öyle, "Hoş geldin, sofranın kralı sensin" dercesine. Ona hakkı olan ağırlamayı sunmanız için sizi mutfakta bekliyoruz. Afiyet olsun!

Cennet Hurması Marmelatı Tarifi İçin MalzemelerCennet Hurması Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye şekeri ve doğranmış cennet hurmalarını ekleyin. Varsa, çekirdeklerini ayıklayın.
  2. Üzerine suyu da ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayana kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Pişme süresinin son 20 dakikası içerisine tarçın çubuğunu ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  5. Ardından blender ile güzelce çekin.
  6. Cennet hurması marmeladı hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi