Islak Kurabiye

2023-09-17 00:22:53 - Yemeklik.com.tr

Kakaolu kurabiyenin şerbetle buluşmasından hazırlanan ıslak kurabiye, kakaolu tatlıları sevenlere göre. Sıcak kurabiyelerin ıslatılması kakao tadını yoğunlaştırıyor ve ağızda dağılan bir kıvam veriyor. Islak kurabiye tarifini çay saatleri için keyifle hazırlayabilir, bu esmer kurabiyeleri yanında bir fincan kahve eşliğinde tatlı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.

'yi andıran bu lezzetli leri kısa sürede hazırlayabilir, yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Islak Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerIslak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derince bir karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kakaoyu, vanilin ve kabartma tozunu alın.
  2. Tüm malzemeleri özleşene kadar karıştırın.
  3. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Avucunuzda yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafifçe bastırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  6. Kurabiyeleriniz fırındayken şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu homojen karışana kadar kaynattıktan sonra bir kaseye alın ve soğutun.
  7. Kurabiyeler fırından çıkınca 2 dakika kadar bekletin ve ardından teker teker hazırladığınız şerbete atın, arkalı önlü çevirin ve bir servis tabağına dizin.
  8. Tüm kurabiyeleri bu şekilde şerbete batırdıktan sonra kalan şerbeti de üstlerine gezdirin ve tüm şerbeti çekene dek bekletin.
  9. Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra üstlerini Hindistan cevizi ile süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi