Çatlak Kurabiye
2023-09-21 10:43:48 - Yemeklik.com.tr
Çikolata kullanmadan, kakao ile lezzeti sağlayacağımız kurabiye hamurunu, buzdolabında kısacık bir süre bekleterek hazır ediyoruz. Bol çikolatalı gibi olan tadıyla ve yapımının basitliği ile gönüllerinize taht kuracak bu kurabiyenin püf noktaları için ise yazımızın devamını okumanızı rica ediyoruz.
Çayı demleyin, misafirliğe geliyoruz. Afiyet olsun!
Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Kakao
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Bulamak İçin:
- 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
- Derin bir kaseye şekeri alın.
- Üzerine kakaoyu ilave edin.
- Üzerine sıvı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın.
- İki yumurtayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
- Homojen karışana kadar yoğurun. Yapışık kıvamda olacaktır. Sertleşmesi için kesinlikle un eklemeyin. 25 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Bir kaba pudra şekerini ekleyin ve hamurdan kaşık ya da dondurma kaşığı yardımıyla çıkardığınız yuvarlak topları pudra şekerine bandırın.
- Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
- 180 dereceye ayarlı, fansız, önceden ısıtılmış fırının orta rafında çatlayana kadar 15 dakika pişirin.
- Afiyet olsun!