Caponata
Birbirinden farklı malzemeler bir araya geliyor ve muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. İtalyan lezzeti caponata yapıyoruz. Sebzesi bol bu tarifi dünya mutfağından lezzetler seviyorsanız mutlaka deneyin.
Malzemeler hazırlansın, İtalya'ya gidiyoruz!
Caponata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Patlıcan
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Kırmızı Soğan
- 1 Adet Kereviz Sapı
- 10 Adet Yeşil Zeytin
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 çay Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Esmer şeker
- 2 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
- 3 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
- 2 Yemek Kaşığı Kuru üzüm
- 1 Yemek Kaşığı Kapari
- Üzeri İçin:
- 1 Avuç Maydanoz
Caponata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küp doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
- Tavada önce zeytinyağıyla beraber soğan ve kereviz sapını 3-4 dakika kavurun.
- Ardından yeşil zeytin ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Su, esmer şeker, sirke ve kavrulmuş çam fıstığını tavaya ekleyip karıştırın.
- Kuru üzüm, kapari ve kızarmış patlıcanlarla birlikte son kez karıştırıp şekil vermek için kaseye aktarın.
- Kaseyi tabağa ters çevirip üzerine maydanoz serpiştirip kızarmış ekmekle servis edin. Afiyet olsun!