Çam Keki

2023-09-21 10:25:22 - Yemeklik.com.tr

Oldukça hafif ve lezzetli bir kek ile karşınızdayız! Çam keki tarifi ile tadın ve görünümü şık bir kek hazırlayacaksınız. Mutfağa alalım sizi.

Çam Keki Tarifi İçin MalzemelerÇam Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağlı pişirme kağıdından 15 cm 12 adet kareler keselim. Kesilen karenin bir tarafını ortaya doğru keselim.
  2. İki ucunu katlayıp huni yapalım ve zımba ile tutturalım. Isıya dayanıklı kaplara koyalım.
  3. Kek için yumurta aklarını azar azar şeker ilave ederek kar haline getirene kadar çırpalım. Diğer yandan yumurta sarılarını çırpalım.
  4. Un, nişasta ve fındık tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Daha sonra yumurta akını söndürmeden spatula ile birbirine karıştıralım.
  6. Hazırlanan huni kalıplara paylaştırıp 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim.
  7. Kekimiz soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi