Çağla Bademli Kuru Cacık
Cacık bizim mutfak kültürümüzde en lezzetli ve tercih sebebi olan eşlikçilerden bir tanesi. Özellikle yaz aylarında ferahlatan bir tarif olarak iştah açan cacığa mevsime göre yorum katmak mümkün. Çağla bademli kuru cacık bu yüzden denensin!
Çağla Bademli Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gram Süzme Yoğurt
- 100 Gram çağla Badem
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tutam Yeşillik Karışımı
Çağla Bademli Kuru Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bu inanılmaz pratik tarif için süzme yoğurdu servis tabağına alın. Kaşığın tersi ile yoğurt üzerinde çukurlar oluşturun.
- Çağlaları iyice yıkayarak ince ince dilimleyerek yoğurdun üzerine serpiştirin.
- Zeytinyağı gezdirerek taze yeşillikler ile servis edin.