Buttermilk Biscuits

2023-09-20 19:14:07 - Yemeklik.com.tr

Biscuit ekmekleri doyurucu ve enfes oluşlarıyla meşhurdur. Sanılanın aksine tariflerini evde tutturmak da hiç zor değil. Haydi sizi bu enfes buttermilk biscuits tarifi için mutfağa alalım.

Buttermilk Biscuits Tarifi İçin MalzemelerButtermilk Biscuits Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ekmek için kullanacağınız margarini buzlukta bekletin donsun.
  2. Un ve diğer kuru malzemeleri bir elekten geçirerek kabımıza alalım.
  3. Buzluktan çıkardığınız margarini kuru karışımın içerisine rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim. Elimizle hafifçe karıştırıp kum gibi hamur elde edelim ve buzdolabında on dakika dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamura soğuk buttermilk ilave edip, bir spatula yardımı ile 15 kere karıştıralım. (çok sıkı karıştırmayın) ekmek hamuru gibi tok bir hamur olmayacak. Oldukça yapışkan bir hamur.
  5. Hafifçe unladığımız tezgahta biraz açıp katlayalım ve tekrar açalım. Bu işlemi beş kere yapın.
  6. Ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde hamuru açıp daire kesicimiz ile keselim. Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
  7. Ekmek hamurlarımızı yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize, birbirine değecek şekilde yerleştirelim (kıtır kıtır isterseniz biraz aralık bırakın)
  8. Önceden ısınan 250 derecelik fırında 15 dakika kızartın. Fırın performansına bağlı kontrol edin. Gerek olursa bir iki dakika daha kızartın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi