Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #diyet

Bulgurlu Pazı Sarması

Sarılıp kapatıldığı için adına "sarma" mı demeliyiz, yoksa aslında yaprağın içi doldurularak hazırlanan bir yemek olduğu için hepsinin genel geçer adı "dolma" mı olmalı? Günden güne sosyal medyada yemek isimleri tartışmaları kademe atlıyor, adeta renk kazanıyor. Haydi biz de bu tarifle pazı yapraklarını saralım, yaprakların içini bulgurla dolduralım. Kısacası adı ne olursa olsun bu glisemik indeksi düşük, lezzetli ve vejeteryan tarifi her türlü öğününüze ekleyebileceğiniz nefis bir salçalı sos ile pişirelim ve soframıza lezzet katalım. Şimdiden afiyetler!

Bulgurlu Pazı SarmasıTarifi İçin Malzemeler
  • 3 Bağ Pazı
  • 1 Su Bardağı Bulgur
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Tutam Nane
  • 1 Tutam Kekik
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Sosu için:
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
Bulgurlu Pazı SarmasıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye yağ ve salçayı alarak kavurun. Soğanı ekleyin.
  2. Pazıları kaynayan suya atarak 2 dakika bekletin ve süzün.
  3. Ardından bulgur ve baharatları ilave edin.
  4. 1 su bardağı kadar su ilave edin ve kısık ateşte ön pişirme yapın.
  5. Pazıyı önünüze alıp damarları yerlerini çıkarın. Geniş kısmına harçtan koyarak sarın.
  6. Tencerede yağ ve salçayı kavurun.
  7. Pazıları dizin.
  8. 1 su bardağı kadar sıcak su eklediğiniz tencereye ilave ettiğiniz pazı sarmalarınızı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  9. Bulgurlu pazı sarması tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Kakaolu Trileçe

Kakaolu Trileçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sebzeli Çıtır Kebap

Sebzeli Çıtır Kebap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Kıbrıs Tatlısı

Kolay Kıbrıs Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lazanya Bolonez

Lazanya Bolonez

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Zerdaçallı Kimyonlu Mercimek Çorbası

Zerdaçallı Kimyonlu Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce