Bülbül Yuvası

2023-09-17 00:55:38 - Yemeklik.com.tr

klasikleşmiş tatlarından ve en bilinenlerinden biridir bülbül yuvası. Orta kısmı boşluk, kenar kısımları büzgülü olan çıtır hamur tatlısı adını şeklinden alır. Ceviz içi ya da toz Antep fıstığıyla süslenir. Tarifinin belli püf noktaları vardır.

Oklavayı o kadar rahat kullanırım ki bülbül yuvaları dile gelir diyorsanız sizi mutfağa alalım.

Bülbül Yuvası Tarifi İçin MalzemelerBülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti yaparak başlayın. Tencereye şeker ve suyu alın, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave ederek kısık ateşte bir müddet daha pişirin.  
  2. Hamur için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir araya getirin.  
  3. Azar azar unu ve kabartma tozunu da ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru iki eş parçaya bölün.  
  4. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.  
  5. Çay bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. Yağlanmış fırın kabınıza yerleştirin.  
  6. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp,kestikten sonra daha küçük bir uçla ortasına bir delik daha açın.  
  7. Tepsideki hamura yumurta aklarını sürün. Üstüne halka şeklindeki hamuru yerleştirin.Her birinin üstüne yumurta sarısı sürün.  
  8. Yuvaların içine cevizi yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Kontrollü bir şekilde 20 dakika kadar pişirin.  
  9. İlk sıcaklığı cıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  10. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi