Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Buğu Kebabı

Mutfağımızda kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinden farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. Onun da her türlüsüne bayılıyoruz. İçinde et oluyor, sebze giriyor, şenleniyor. Peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor.

Bu kez özellikle hem etin, hem sebzenin hem de kaşar peynirinin bir arada olduğu çok doyurucu bir kebapla karşınızdayız. Bu kebap önce tencerede ağır ağır pişiyor. Sebzeleri de etleri de bir güzel yumuşayarak lezzetleniyor. Ardından güvecin içinde beşamel sosu ve kaşar peyniriyle buluşuyor. Büyük küçük herkesin çok seveceği tarifimize davetlisiniz.

Beşamel sosu tarifimiz için tıklayabilirsiniz

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 600 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 150 Gram Arpacık Soğan
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 2 Adet Orta Boy Patates
  • 2 Adet Havuç
  • 2 çay Bardağı Bezelye
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Üzeri için:
  • 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
  3. Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
  4. Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
  5. Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
  6. Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
  7. Beşamel sos için tereyağını kısık ateşte eritin. Unu ekleyin ve kavurun.
  8. Unu kavurduktan sonra sütü 2-3 sefer de azar azar ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  9. Hazır olan beşamel sosu bir kenara alın, soğumaya bırakın.
  10. Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
  11. 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Sucuklu Peynirli Milföy Böreği

Sucuklu Peynirli Milföy Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Mis Kek

Havuçlu Mis Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tepside Tiramisu

Tepside Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Siyah Fasulye Salatası

Tavuklu Siyah Fasulye Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pizza Pankek

Pizza Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce