Brüksel Lahanası

2023-09-17 00:32:34 - Yemeklik.com.tr

Manav tezgahlarına kurulan koskocaman beyaz lar yanında mini minnak, misket şekilde duran minyatür lahanalar onlar. Küçük ve porsiyonluk oluşu, düşük kalorili olmasının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali bünyesinde taşıması, sindirimi kolaylaştırıp bağırsak dostu oluşu, kansızlığa iyi gelmesi, içerdiği potasyum sebebiyle tansiyonu düzenlemesi gözde kılar onu. Şöyle de bir güzelliği var ayrıca. Brüksel lahanası i, enginar ve kereviz gibi sebzelerde de olduğu üzere dışında etli olarak da hazırlanır. Farklı tatları bir arada deneyimlemenizi sağlar. Kat kat içine kapanık olsa da öyle de güzel bir dir.

Tam Brüksel lahanaları için buyursunlar...

Brüksel Lahanası Tarifi İçin MalzemelerBrüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince halkalar halinde dilimleyin. Zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
  2. Küp küp doğranmış havucu ekleyip pişirmeye devam edin.
  3. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını temizlediğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz Brüksel lahanalarının sert kök kısımlarını temizleyin. Yıkanmış pirinci, tuz ve toz şekeri de ekleyin.
  5. Lahanaların üzerine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
  6. Zeytinyağlı Brüksel lahanasını ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi