Bol Meyveli Hoşaf
2023-09-21 10:18:27 - Yemeklik.com.tr
Geçen yazdan kurutulan kuru meyveleri hala bitiremeyenler vardır eminim ki. Hoşaf yaparak değerlendirmek bence ara öğünler içinde kurtarıcı oluyor aynı zamanda kuru meyveler zengin lif (posa) içeriğine de sahip.
Daha fazla tarif için sayfamı; @rustik.mutfak takip etmeyi unutmayınız.
Bol Meyveli Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kase Kuru Kayısı
- 1 Kase Siyah üzüm
- 1 Kase Iğde
- 1 Kase Dut Kurusu
- 1 Kase Kuşburnu
- 1 Kase Erik Kurusu
- 1 Adet çubuk Tarçın
- Suyu tencereye alıp kaynadıktan sonra bütün malzemeleri tencereye ekleyip 10- 15 dakika yumuşayıp, şişine kadar kısık ateşte kaynatın.
- Kaynadıktan sonra, ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
- Buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.