Bol Cevizli Kalburabastı
Misafirlerimin en sevdiği tatlı. Lezzetine doyum olmayan, kıyır kıyır ve bol cevizli bir kalburabastı tarifi yapıyoruz. Adım adım aşamalarıyla karşınızda.
Bol Cevizli Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 Gram Tereyağı Veya Margarin
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 1 çay Bardağı Irmik
- 1 Adet Yumurta
- 1 çimdik Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 4,5 Su Bardağı Un
- İçi için:
- 1 Su Bardağı Iri çekilmiş Ceviz Içi
- Şerbeti için:
- 3 Su Bardağı şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1-2 Damla Limon Suyu
Bol Cevizli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamadan önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Tüm şerbet malzemelerini kaynatıp ılımaya başlıyoruz.
- Hamur için olan tüm malzemeleri bir karıştırma kabın içine koyup iyice karıştırıp yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara koyup iç harcını hazırlıyoruz.
- İçi için bir su bardağı iri kıyılmış cevizi de bir kaseye koyup birleştirme aşamasına geçiyoruz.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde olacak şeklinde kopartıp kalburabastı kalıbına koyuyoruz (nihaleye de olur). Yuvarlak şeklinde elimizle açıp içine 1-2 çay kaşığı cevizden koyup kapatıyoruz.
- Uçlarından ortaya doğru kapatıp diyer tarafı yukarıya doğru gelecek şeklinde döndürüp diyer kapattığımız taraf alta kalacak şeklinde çeviriyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz kalburabastıları 180 derece önceden ısıtılmış olan fırınımıza gönderiyoruz. 15-20 dakika orta derece kızardıktan sonra çıkartıyoruz.
- Pişmiş olan kalburabastılarımız sıcakken üzerine ılık şerbet ilave ediyoruz ve şerbeti çekmesi için 10 dakika bekletip servis ediyoruz, afiyet olsun.