Bezirgan Salatası
Soğan salatasına seviye atlatan enfes bir tarif bezirgan salatası. Salata soğanların incecik doğranmasıyla başlıyor. Ardından acısı alınıp efsane bir sosla buluşturuluyor. BU sosun olmazsa olmazı ise salça ve nar ekşisi. Kebapçılarda ikram edilen bu tarifi hazırlaması 10 dakika. Her türlü et yemeğinin yanına çok yakışacak bu tarifi mutlaka deneyin.
Bezirgan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Soğan
- 3-4 Dal Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Bezirgan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları piyazlık doğrayın. Acısının çıkması için tuz ile ovun.
- Salça,yağ ve baharatları bir kasede homojen olana kadar karıştırın.
- Maydanozu da ince ince kıyın.Bütün malzemeleri bir araya getirip harmanlayın.
Nar ekşisini de ekleyip servis edebilirsiniz.
- Servis tabağına alıp servis edin. Afiyetler olsun.