Beze

2023-09-17 01:01:17 - Yemeklik.com.tr

Yumurta akının mucizesi. Mereng ya da köpük kurabiye olarak da bilinen beze hazırlığı, uzun zaman alsa da geçen malzemeler oldukça basit. Pastane işi bildiğimiz bezeyi evde hazırlıyoruz.

Unutmadan: El yordamıyla beze hazırlamak biraz deli işi, mutfak dostlarının en yakın arkadaşı mikserden destek almalı.

Beze Tarifi İçin MalzemelerBeze Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta beyazı ve pudra şekerini 10 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.  
  2. Krem şanti kıvamına gelmeli. Fırını önceden 100 dereceye ayarlayın, ısınsın.  
  3. Yumurta aklarını sıkma torbasına yerleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük dokunuşlarla sıkın.  
  4. 100 derecede 1 saat boyunca pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.

  5. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi