Beze
2023-09-17 01:01:17 - Yemeklik.com.tr
Yumurta akının mucizesi. Mereng ya da köpük kurabiye olarak da bilinen beze hazırlığı, uzun zaman alsa da geçen malzemeler oldukça basit. Pastane işi bildiğimiz bezeyi evde hazırlıyoruz.
Unutmadan: El yordamıyla beze hazırlamak biraz deli işi, mutfak dostlarının en yakın arkadaşı mikserden destek almalı.
Beze Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta Akı
- 3 çay Bardağı Pudra şekeri
- 1/4 çay Kaşığı Tuz
- Yumurta beyazı ve pudra şekerini 10 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.
- Krem şanti kıvamına gelmeli. Fırını önceden 100 dereceye ayarlayın, ısınsın.
- Yumurta aklarını sıkma torbasına yerleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük dokunuşlarla sıkın.
100 derecede 1 saat boyunca pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.