Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #makarna

Beşamel Soslu Lazanya

Bugün sizlerle klasik ama bir o kadar lezzetli lazanya tarifini paylaşıyoruz. İtalyan mutfağının en özel lezzetlerinden lazanyayı bu tarifle evde yapmak çok kolay.

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
  • Lazanya için:
  • 10 Yaprak Lazanya
  • 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 250 Gram Orta Yağlı Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Adet Rendelenmiş Domates
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Beşamel sos için:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıymayı tavaya alıp tuz ilavesiyle suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tereyağı ve ince doğranmış soğanlar ilave edilir. Püf noktası: boş zamanlarınızda 250 gram porsiyonlar halinde kıyma kavurup buzluğa atarak, yemeklerinizde pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.
  2. 2 adet havuç rendelenerek ilave edilir ve yumuşayana kadar ortalama 5 dakika pişirilir. Salça, domates rendesi ve baharatlar eklenip bir 5 dakika daha kapağı kapalı olarak pişirilip soğumaya bırakılır.
  3. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ eriyince un eklenerek kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilerek boza kıvamı elde edilir, baharatlar eklenir. Püf noktası; sütü kontrollü bir şekilde eklemeniz ve bu aşamada sürekli çırpma teli ile karıştırmanız, beşamelin iyi bir kıvam alabilmesi için önemli.
  4. Kaynayan beşamel sos ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Püf noktası; beşamel sos soğurken arada karıştırılarak üzerinin kabuk tutması engellenir.
  5. Borcamın dibine 1 kaşık beşamel sos yayılır. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan konarak eşit şekilde yayılır. Püf noktası lazanyalar bir kat enine, 1 kat boyuna konursa servisi ve malzeme kavuşumu çok daha güzel olur.
  6. 2. kat lazanyadan sonra yine beşamel sos, kıyma sıralaması şeklinde 5 kat yapılır. Püf noktası; 2. katı ara kat olarak düşündüm ve kıymanın üzerine kaşar rendesi koydum.
  7. En son 5. kat lazanyadan sonra sadece beşamel sos ve bolca kaşar rendesi konulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Püf noktası; fırından çıktıktan sonra sos kendini çeksin diye servisten önce 15 dakika beklenir.
  8. Bir italyan klasiği, nefis lazanyamız hazır. Afiyet olsun!
Acılı, Hindili Meksika Fasulyesi

Acılı, Hindili Meksika Fasulyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Vişne Soslu Cheesecake

Vişne Soslu Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Süzme Yoğurtlu Yüksük Çorbası

Süzme Yoğurtlu Yüksük Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Işın Kılıcı Çubukları

Işın Kılıcı Çubukları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce