Bayram Taplaması

Adıyaman'daki fırınlarda bayram geleneği olan, bayatlamadan çok uzun süre muhafaza edilebilen nefis bir tarifimiz var! Bayram arifesindeyken Adıyaman'da bu taplamalar yapılır, eve gelen misafirlere bu nefis çörekler çay ile birlikte ikram edilirmiş.

Bu lezzetli gelenekleri bu bayramda kendi evimize taşımaya ne dersiniz? Öyleyse kolayca bulunabilen malzemelerimizi hazırlayalım, bayram keyfimize keyif katalım. Yaptığımız nefis bayram taplamalarını misafirlerimizle buluşturalım! Şimdiden afiyet olsun!

Bayram Taplaması Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
Bayram Taplaması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt, çörek otu ve susamı ekleyip karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içerisine ekleyin ve tüm malzemeler birbirine karışana ve hafif ser bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp yassı bir bisküvi şekli verin.
  4. Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra sıcak veya soğuk içeceklerin yanına sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Bol Cevizli Kalburabastı

Bol Cevizli Kalburabastı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıvamında Sufle

Kıvamında Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kürt Böreği

Kürt Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bisküviden Elmalı Kurabiye

Bisküviden Elmalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastırmalı ve Pırasalı Kiş

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce