Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sulu-yemek

Bayram Kızartması

Hani bazı yemeklerin insan için ayrı bir yeri olur, anısı olur. İşte bayram kızartması da benim için öyle bir yere sahip. Bizim için Ramazan Bayramı sabahı kahvaltının olmazı. Sabah sabah nasıl yiyebiliyorsunuz diyenler olabilir. Ama sahuru kebapla yapıp iftarı lahmacun veya tava yemeğiyle yapan Kilisliler için pek sorun teşkil etmiyor.

Video anlatımı hemen aşağıda:

Bayram Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kuzu But
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Bayram Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Et, doğranmış soğan ve kırmızı toz biber ile harmanlanır. 12 saat bekletilir.
  2. Buzdolabında bekletilen et sıv ıyağ eklenmiş kızgın tavada 5 dakika kızartılır. Tavadan geniş bir tabağa alınır içerisinde ki soğanlardan arındırılır.
  3. Düdüklü tencerede az yağ ilavesi ile etler eklenir. 1 dakika sonra salçalar ilave edilir ve 2 dakika kavrulur.
  4. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerede 1, kapağı açık pişirilecekse 2 saat pişirilir.
  5. Yanında mutlaka beyaz pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Ispanaklı Köfte

Fırında Ispanaklı Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mini Susamlı Simit

Mini Susamlı Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Evde Peynirli Pizza

Evde Peynirli Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Sebze ve Ton Balıklı Makarna

Fırında Sebze ve Ton Balıklı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Sarımsaklı Mantarlı Pirinç Pilavı

Sarımsaklı Mantarlı Pirinç Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce