Sarımsaklı Mantarlı Pirinç Pilavı
Mükemmel sarımsak ve mantar aromasıyla damaklarınızı şenlendirecek, et yemeklerinizin yanına tereddüt etmeden yapabileceğiniz muhteşem bir pilav tarifimiz var.
Sarımsaklı Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 50 Gram Tereyağı
- 1 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 400 Gram Mantar
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Litre Su
Sarımsaklı Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağımızı tencereye alıyoruz, ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı atıp kavuruyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız mantarlarımızı soğanların üzerine atıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- 2 diş sarımsağımızı rendeleyip 10 saniye kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında pirincimizi ekleyip 1 dakika kadar kavurup, tuzunu, tereyağını ve suyunu ekleyerek kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
- Pişen pilavımızın altını kapattıktan sonra 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.