Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi
2023-09-30 10:39:17 - Yemeklik.com.tr
Aylarca buzlukta muhafaza edip, misafiriniz geldiğinde bu kurabiyeleri hemen pişirip tazecik servis edebilirsiniz. Ağızda dağılan nefis tadıyla bu bayatlamayan pastane kurabiyesini çok seveceksiniz.
Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler- 250 Gram Tereyağı Veya Margarin
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- 9 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 8 Su Bardağı Un
- Üzeri için:
- 200 Gram Bitter çikolata
- 1 çay Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
- Malzemeleri un hariç sırasıyla kabınıza boşaltıp karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Hamur yumuşak kıvamlı olmalı, kıvamına dikkat edelim.
- Karışımı elimizle olup olmadığını kontrol ediyoruz. Tırtıl kurabiye yapacaksanız sıkma torbasına veya kullanacağınız aletin içine koyup tepsiye sıkın. Yuvarlayarak da pişirebilirsiniz.
- 180 derecede üzeri kızarmadan fırından alıyoruz. Kurabiyeniz fırından ilk çıktığı zaman yumuşak olur ama sonra kıyır kıyır olur; bu sebepten fırında çok bekletmeyin, üzeri pembeleşmesin.
- 200 gram bitter çikolatayı benmari eritip içine çok katı olmaması için Hindistan cevizi yağı katıyorum. Böylece daha akışkan oluyor ve kurabiyeleri çikolataya bularken daha rahat oluyor.
- Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.