Ev Yapımı Sucuk

2023-09-17 00:16:05 - Yemeklik.com.tr

Bir sofrası düşünün. Kahvaltılık ezmeleri, açması yok, , çikolata kreması gibi havalı şeyleri de yok. Ekmeği var, demli çayı var. Bir de üzerine sucuklu yumurtası. İşte bu görüntü o serpme kahvaltıların tahtını yıkabilecek kadar güçlü. Çünkü içinde sucuk var, üzerine kırılmış iki yumurta var.

Sadece orada mı sucuklu ekmeğin, kendi başına dahi ızgara sucuğun güzelliği diye bir gerçek var. Şimdi o sucukları evde yapma zamanı! ‘’Evde sucuk yapıyoruz’’ denilince öyle gözünüz korkmasın hemen. Bulanabilecek malzemelerle yapabileceğiniz bir tarifle karşılaşacaksınız. Üstelik sucuklarınız hava sıcaklığına bağlı olarak 3 – 7 gün arasında üzerine yumurta kırılıp yenecek kıvama geliyor. Püf noktaları kısmında da hazırlama alternatiflerinizi bulabilirsiniz.

Bir kere yediğinizde elinizin bir daha başka sucuklara gitmeyeceğine emin olduğumuz imize alalım sizi öyleyse.

Ev Yapımı Sucuk Tarifi İçin MalzemelerEv Yapımı Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sarımsakların kabuklarını soyun. Üzerine hafif tuz ilave ederek havanda dövün.
  2. Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alın ve karıştırın.
  3. Derin bir kabın içine etleri alın.
  4. Üzerine dövülmüş sarımsakları ve baharat karışımını ilave ederek 20-25 dakika kadar yoğurun.
  5. Ardından üzerini streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendirin.
  6. Çıkarıp et kıyma makinesinden geçirin. Eğer et kıyma makineniz yoksa dinlenen eti et dövme aletiyle dövün.
  7. Tekrar incelen etleri 20 dakika kadar yoğurun.
  8. Ardından bir huni ya da orta kalınlıkta plastik bir boru yardımıyla hazırladığınız eti kurutulmuş dana bağırsaklarının içine doldurun. Hava kabarcıklarının oluşmamasına özen gösterin.
  9. Her iki uç noktasında da boşluklar bırakın. Boşluk bıraktığınız kısımları kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın.
  10. İşlemi tüm ete uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin. Güneş alan bir yerde hava sıcaklığına bağlı olarak 3-7 gün arasında bekletin. Eğer hava kabarcıkları oluşmuşsa onları iğne batırarak söndürün.
  11. Dinlenen sucuklarınızın üzerindeki tabakayı çıkararak afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi