Bayatlamayan Buzluk Poğaçası
Sürekli yapmak isteyeceğiniz, puf puf bir poğaça tarifi geliyor. Kolayca bayatlamayan bu poğaçaları buzlukta da saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Bayatlamayan Buzluk Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 şişe Soda
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Instant Maya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 6 Su Bardağı Un
Bayatlamayan Buzluk Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü biraz ısıtın. Soğuğa yakın, ılık olsun. Süt, şeker, kabartma tozu ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin. Bu şekilde maya aktifleşsin. Daha sonra soda, sıvı yağ ve yumurta akını karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin. Un ile birlikte tuzu da ekleyip yoğurmaya başlayın. En az 10 dakika yoğurun. Poğaça hamuru ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzel olur. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Kabarıp iki katına çıkınca alt üst edip havasını alın, hem de maya kokusu çıksın. 5 dakika daha kapatın dinlensin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp tepsiye dizin. İsterseniz içli de yapabilirsiniz. Hazırlanan bezeleri 20 dakika tepside bekletin. Tepsi mayasını alınca üstüne ayırdığınız yumurt sarısını sürün.
- Ardından poğaçaları önceden ısıtılmış 180°C fırında alt-üst fansız ayarda üstü kızarana kadar pişirin.