Bardak Tatlısı
Bu kadar kolay yapılışla bu kadar güzel görsel ve lezzetin bir araya gelmesi şovu. Bardak tatlısı bir kere deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği bir tatlı. Mutlaka deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın??
Bu gönderiyi Instagram'da gör
Feyzli Mutfak?? (@feyzli_mutfak)'in paylaştığı bir gönderi
Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Kreması için:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı (bir Parmak Eksik) Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 7 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Vanilya
- Üzeri için:
- 1/2 Paket çikolata Sosu
- 1 Kase Hindistan Cevizi
Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için gerekli tüm malzemeleri (tereyağı ve vanilya hariç) uygun bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Bardaklarımızı su ile ıslatıp içine yaptığımız kremayı koyup buzdolabında soğutuyoruz.
- Bu esnada çikolata sosunu yapabiliriz. Hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazan miktarın yarısı kadar sütle hazırlıyoruz. Bu ona krema gibi katı bir kıvam verecek.
- Soğuyan kremaları bardaktan çıkarıp dilimliyoruz (200 ml bardaktan 5 bardak çıkıyor ve bir bardağı 4 dilime bölüyoruz) ve kenarını Hindistan cevizine buluyoruz.
- Üzerine çikolata sosunu da ekleyip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.