Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Barbun

Ege'nin incisi barbun balığı. Derisi kızardığında yok denecek kadar ince ve çıtır çıtır, eti de bembeyaz. Tavada zeytinyağında kızartıldığında mısır ekmeği ve yla tüketilmesi farz olan barbun balığının daha irilerini (küçüklerini tekirle karıştırıyorlar, üzülüyor bak) fırında pişirmek de mümkün.

Bu akşam sofranızda domatesli, biberiyeli, sarımsaklı ve kuru baharatlı barbun.

Barbun Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Barbun Balığı
  • 10 Adet Arpacık Soğan
  • 10 Diş Sarımsak
  • 4 Adet Orta Boy Domates
  • 2 Dal Biberiye
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Ince çekilmiş Deniz Tuzu
  • 1 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Toz Sebze çeşni (arzuya Göre)
Barbun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tek tek ayıkladığınız barbun balıklarını bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün. Balıkları tuzladıktan sonra kısa bir süre dinlendirin.
  2. Sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyduğunuz arpacık soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları sadece tatlarını vermesi için bütün olarak bırakın. Biberiye dallarını ayıklayın.
  3. Tuzlanmış barbun balıklarını taze çekilmiş tane karabiber, toz sebze çeşni ve zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın.
  4. Balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Sarımsakları bütün halde tepsiye alın. Arpacık soğan parçalarını balıkların üzerine serpiştirin.
  5. Domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin. Biberiye dallarını ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis yapın.
Ayvalı Kuzu

Ayvalı Kuzu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayle Ekmeği

Mayle Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yılbaşı Keki

Yılbaşı Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Mayasız Katmer

Tavada Mayasız Katmer

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Butik Kurabiye

Butik Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce