Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kofte

Banik Köftesi

Malatya köftesi olarak da bilinen banik köftesini klasik bir köfteden ayıran, içerisinde bulunan irmik ve köftenin yumurtaya bulanarak kızartılmasıdır. Çok lezzetli köfte olan banik köftesini soğuk olarak da tükebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Banik Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kıyma
  • 1 Su Bardağı Ince Köftelik Bulgur
  • 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Tutam Ince Kıyılmış Maydanoz
  • Kızartmak İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
Banik Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak bulguru derin kaba alın. Üzerine sıcak suyu döküp ıslatın. 10 dakika kadar bekletin.
  2. Üzerine kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları da ekleyip yoğurun.
  3. Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp yassılaştırın.
  4. Ayrı bir kapta, bir adet yumurtayı çırpın. Tavaya yağı ekleyip kızdırın.
  5. Hazırladığınız köfteleri çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağda kızartın.
  6. Tüm köfteleri bu şekilde pişirin.
  7. Servis tabağına alın.Afiyet olsun.
Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurtlu Kabak Sıyırma

Yoğurtlu Kabak Sıyırma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Türk Kahveli Çikolatalı Kurabiye

Türk Kahveli Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kedi Dilli Tiramisu

Kedi Dilli Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domates Soslu Izgara Patlıcan

Domates Soslu Izgara Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce