Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Balon Lavaş

Kebapçılarda sıkça karşımıza çıkan balon gibi kabaran bu lavaş ekmeklerini evde yapıyoruz. Yanında servis edilen tereyağ ve peynir ikilisiyle sıcak sıcak tüketilen bu ekmekleri yapmak oldukça kolay. Çok kısa süre de hazırlayacağınız bu lavaş ekmeklerini her türlü yemekle ya da kahvaltı sofralarınızda da tüketebilirsiniz. Pofudukluğu ve nefis lezzetiyle favori ekmek tariflerinizden biri olmaya hazır. Karşınızda: Balon lavaş!

Balon Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
  • 1,5 çay Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 2,5 - 3 Su Bardağı Un
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı çörek Otu
Balon Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Maya ve suyu karıştırma kabına alın. Üzerine un ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Üzerini örterek 30-40 dk. arası mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan bezelerin her birini 2-3 mm kalınlığın da açın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin.
  5. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Maş Fasulye Piyazı

Maş Fasulye Piyazı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İncirli Havuçlu Kek

İncirli Havuçlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası

Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Acılı Pırasa Yemeği

Acılı Pırasa Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Brokoli ve Karnabahar Yoğurtlusu

Brokoli ve Karnabahar Yoğurtlusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce