Ballı Saganaki

Saganaki kızartması tarifi, Yunanistan'ın en sevilen meze tariflerinden birisi, üzerine bal dökerek servis edeceğimiz bu lezzeti isterseniz yaz mevsimlerinin meşhur uzun uzun zaman geçireceğiniz sofralarında ve davet akşamlarında isterseniz de klasik kahvaltı tariferinden sıkıldığınızda sabahlarınıza farklı bir lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Ballı SaganakiTarifi İçin Malzemeler
  • 4 Dilim Hellim Peyniri
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • 1 Tatlı Kaşığı Bal
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
  • 4 Yemek Kaşığı Panko
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
Ballı SaganakiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hellim peynirini ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin.
  2. Bir tabağa yumurtanın beyazını ekleyip çırpın. Peynir dilimlerini yumurtanın beyazına bulayın.
  3. Başka bir tabağa susam ve pankoyu ekleyin. Yumurta beyazına buladığınız peynirleri, susamlı pankoya bulayın.
  4. Tavaya yağı döküp her tarafı altın rengine dönene kadar kızartın. Tabağa aldığınız peynirin üzerine bal gezdirin.
  5. Ballı saganaki tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Ev Yapımı Tantuni

Ev Yapımı Tantuni

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Soğuk Pasta

Limonlu Soğuk Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahve Kaplamalı Çörek

Kahve Kaplamalı Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Cevizli Kadayıflı Burma Baklava

Cevizli Kadayıflı Burma Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce