Bal Kabaklı ve Merengli Cheesecake Barları
2023-09-30 11:43:48 - Yemeklik.com.tr
Hem lezzetli, hem çok hafif, peynirin nefis krema halini içinde barındıran ve bal kabağının lezzetiyle içinizi huzurla dolduracak. 5 çaylarının en hafif vazgeçilmezi olabilecek lezzet dolu bir tarifle karşınızdayız!
Sana tarif yarışması için hazırlanan bu nefis tarifin yanına çaylar demlensin, bu lezzetin keyfi çıkarılsın!
- 3 Paket Yulaflı Bisküvi
- 1/2 Paket Sana Margarin
- 800 Gram Krem Peynir
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 4 Adet Yumurta
- 500 Gram Bal Kabağı Püresi
- 2 Yemek Kaşığı Bal Kabağı Baharatı
- 3 Adet Yumurta Beyazı
- 180 Gram Toz şeker (yumurta Beyazı Ile Karıştırmak Için)
- Bisküvileri rondodan geçirelim. Sana margarini eritelim. Erittiğimiz margarini, bisküvilerimiz ile karıştırarak, yağlı kağıt serdiğimiz 34*23 cm lik fırın kabımıza elimiz yardımıyla bastırarak her tarafı eşit olacak şekilde yayalım ve diğer karışımlarımızı hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
- Fırınımızı 150 derecede ısıtmaya başlayalım.
- Geniş bir kapta (varsa ayaklı mikser ile) krem peyniri ile toz şekerimizi iyice kremamsı kıvama dönene kadar çırpalım.
- Yumurtalarımızı her seferde bir yumurta olmak kaydı ile çırptığımız karışıma yavaş yavaş ekleyelim.
- Karışımın yarısını hazırladığımız kurabiye karışımının üstüne yayalım. Kalan yarısını kenara alalım.
- Kenara ayırdığımız karışımına bal kabağı püresini ve baharatını ekleyelim. (Baharat için: 2 yemek kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı toz muskat, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar ve 4/1 tatlı kaşığı toz karanfil ile kendimiz bir baharat karışımı hazırlayabiliriz)
- Hazırladığımız karışımı da dikkatlice hazırladığımız karışımın üstüne ekleyelim.
- Tepsimizi fırına verelim. 55 dk 150 derecede pişirelim. Bu esnada fırının kapağını açmayın.
- Cheesecake'imizi fırından çıkartınca 1 saat oda sıcaklığında bekletip, 1 saat sonra buzdolabına alalım ve en az 3 saat buzdolabında bekletelim.
- 3 saat sonra mereng karışımımızı hazırlayalım. Öncelikle yumurta beyazlarını iyice köpürtene kadar çırpalım, iyice köpük olduktan sonra 3-4 seferde olacak şekilde azar azar şekerimizi ekleyerek çırpmaya devam edelim. İyice kıvam alana kadar çırpalım.
- Bir sıkma poşetine mereng karışımımızı alıp ( bir kaşık ile de olabilir ) dilimlediğimiz cheesecakelerimizin üstüne sıkalım. Ve eğer varsa pürmüz ile yoksa üzeri hafifçe renk değiştirene kadar fırında düşük ısıda tutalım.
- 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra artık sunuma hazır. Afiyet Olsun...