Bademli Yanık Muhallebi

2023-09-30 11:58:10 - Yemeklik.com.tr

Toz badem ile hazırlanan nefis bir yanık muhallebi hazırlıyoruz. Klasik muhallebi tarifinden sıkılanlar için yepyeni bir tatlı tarifini sizlerle buluşturduk. Videolu anlatımında daha birçok muhallebili tatlı tarifine de ulaşabileceksiniz.

Fırın sütlaç tarifini sevenler bu tarifin üzerinin yanıksı lezzetini de pek sevecek. Şimdiden afiyet olsun!

Bademli Yanık Muhallebi Tarifi İçin MalzemelerBademli Yanık Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye tereyağını alıp eritin ve unla beraber 2-3 dakika kadar kavurun.
  2. Üzerine sütün yarısını yavaş yavaş ekleyip çırpıcı yardımıyla unu yedirin.
  3. Kalan süte pirinç unu, nişasta ve vanilini ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyin.
  4. Toz şekeri de ekledikten sonra koyulaşana kadar, ara ara karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağıyla birlikte toz bademi ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız muhallebiyi kaselere paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Fırın tepsisinin tabanına 1 su bardağı kadar su ekleyin ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 8 dakika fanlı ayarda kızartın.
  8. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Ardından ılık tüketebilirsiniz. Soğuk tüketmek isterseniz buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi