Bademli Şekerpare
Şekerpare hele bademlisi olunca yemeğe doyulmayan bir lezzet! Tam kıvamında ve kıyır kıyır dokusuna bayılacaksınız, afiyet olsun!
Bademli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 150 Gram Tereyağı
- 1 Adet Yumurta
- 1/2 çay Bardağı Pudra şekeri
- 1 çay Bardağı Irmik
- 1 Su Bardağı Toz Badem
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- Şerbeti İçin:
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Toz şeker
Bademli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapıyoruz soğuk olması gerekiyor. Suyu kaynatıp şekeri ekliyoruz. 2-3 dakika kaynatın.
- Bademleri rondodan geçiriyoruz.
- Tüm malzemelerin hepsini bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Üzerlerine bir adet badem koyup hafif bastırıyoruz.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Hafif kızarınca çıkarıyoruz fırından. İlk sıcaklığ geçince soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun!