Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pilav

Bademli Pilav

deyince, akan sular durur, onsuz tabaklar eksik kalır; kuru fasulye mutsuz, tatsız olur.

Tereyağlı, tane tane pilavın tariflerinin önünde saygıyla eğilerekten, pilava duyduğumuz sevginin göstergesi olarak badem kokusuyla taçlandırılmış bir pilavla seyirci karşısına çıkalım dedik.

Et yemeklerinin yanına çok yakışacak bademli pilavla, misafir sofralarınıza seviye atlatabilirsiniz.

Bademli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 1/2 Su Bardağı File Badem
  • 1 Avuç Kuş üzümü
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 1 çimdik şeker
  • 1 çay Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
  • 2+3/4 Su Bardağı Sıcak Tavuk Suyu
Bademli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri en az 15 dakikalığına ıslayın.
  2. Kuru üzümleri, şişmeleri için sıcak su dolu bir kaseye alın.
  3. 1 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın ve bademlerinizi kokuları çıkana hafif renk alana kadar kavurun.
  4. Bademleri kenara alın. Pirinçleri süzün ve yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirin.
  5. 1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı tencereye koyup kızdırın.
  6. Pirinçleri ekleyin ve kırmadan kavurun. Daha sonra bademleri, kuş üzümlerini, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın.
  7. Suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup 15 dakika boyunca dinlendirin.
Çilekli Yumuşak Pasta

Çilekli Yumuşak Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kayısılı Yaz Tatlısı

Kayısılı Yaz Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Kabak Tarator

Pratik Kabak Tarator

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabartma Tozlu Pişi

Kabartma Tozlu Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Köfteli Yeşil Mercimek Çorbası

Köfteli Yeşil Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce