Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #glutensiz

Badem Yoğurdu

Benim gibi alerjisi olan ya da süt ürünleri hassasiyeti olan herkes için harika bir alternatif. Tabii isterseniz yiyeceklerinizin yanında sos olarak da kullanabilirsiniz. Hem kendiniz hem de çocuklarınız için ev yapımı süt ürünü içermeyen bu yoğurdu mutlaka deneyin derim. Rahatlıkla ve keyifle yiyeceksiniz eminim.

Badem Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram çiğ Badem
  • 4-5 Yemek Kaşığı Glutensiz Un
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Bardağı Su
Badem Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle bademlerimizi sıcak suya koyuyoruz. Birkaç saat sonra soyuyoruz. Kolayca çıkıyor. Soyduğumuz bademleri 2 bardak sıcak suyla 24 saat bekletelim.
  2. Ertesi gün suyuyla birlikte bademleri rondodan çekelim. Bir kenarda glutensiz unumuzu kaba alalım, topaklaşmaması için 1 çay bardağı su ile yavaş yavaş yedirelim. Bebek maması yapar gibi ocakta pişirelim.
  3. Unun kokusunun çıkması için bu işlem önemli. Pişirdiğimiz mama kıvamındaki karışımı blendera alalım, karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada tuzu ve limon suyunu ekliyoruz.
  4. Ben 1 limon ve 1 çay kaşığı tuz kullandım ama siz belki daha ekşi isterseniz limonu artırabilirsiniz. Şunu unutmayalım yoğurtun katılığı da tadı da herkese göre değişebilir. Daha katı isteyen olursa unu bir kaşık arttırabilir.
  5. Mutlaka en az 12 saat buzdolabında dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar iyi. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Baklava Hamuru

Baklava Hamuru

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şeftalili Muhallebi

Şeftalili Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Meksika Fasulyeli Salata

Meksika Fasulyeli Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bitterli İncir Topları

Bitterli İncir Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cevizli Reyhanlı Patlıcan Mezesi

Cevizli Reyhanlı Patlıcan Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce