Baba Tatlısı

2023-09-17 00:55:37 - Yemeklik.com.tr

Kemalpaşa deseniz değil, deseniz değil, lokma deseniz hiç değil. Öyle bir tatlı düşünün ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ama bazı yönleri ile kendini onlardan ayırıyor. Mesela çoğu tatlıda hamur için şerbet pişirilirken, baba tatlısında pişirilmiyor. Tatlıya ılık ve tam kıvamında dökülüyor, böylece ne hamur kalıyor ne de içine şerbeti çekmemezlik yapıyor.

Buzdolabında 3-4 saat bekleyince tadından yenmiyor. Üzerine Antep fıstığı, fındık içi serpebilirsiniz. Kaymak ve dondurmayla da servis ederek tadına tat katabilirsiniz. Bayılacağınıza ve hep yapmak isteyeceğinize de eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor ve tarifimize buyur ediyoruz sizleri.

Baba Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerBaba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilini derin bir kaba alın ve karıştırın.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar alın. Avuç içinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıpları fırın tepsisi içine yerleştirin. Yuvarladığınız hamurları kağıt kalıpların içine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu derin bir kaba alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şerbet kaynatılmayacaktır.
  6. Pişen tatlıları fırından çıkar çıkmaz şerbetin içine koyun. Şerbetin içinde 2-3 dakika kadar bekletin.
  7. Daha sonra tatlıları şerbet içerisinden alın. Hafifçe derin bir servis tabağı içine koyun. Üzerine de kalan şerbeti gezdirin.
  8. Hazırladığınız baba tatlısı, şerbetini çekip, soğuyana kadar bekletin. Daha sonra servis tabağına alıp, üzerlerini fındık, fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi