Ayva Tatlısı

2023-09-17 00:26:53 - Yemeklik.com.tr

Kışın sert ve uzun geçeceğinin habercisi olan , aynı zamanda keyifli bir malzemesi. Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek için; ayvanın aromasını arttıracak birkaç ürün yeterli. Sevdiklerinize sunacağınız bu ile kış gelsin ve bitmesin isteyeceksiniz. Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenler hazır olun; biliyoruz ki bu tatlıyı seveceksiniz!

Ayva tencerede, en doğal haliyle hazırladık. Gıda boyası kullanmadan doğan renginde ve üzerine de nefis bir kaymak koyarak servis ettik. Hafifliğiyle olduğuna inanamayacaksınız. Kış bitmeden ayva tatlısı ini denemeyen kalmasın!

Ayva Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerAyva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  2. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ardından su, limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları ve baharatlarını de tencereye yerleştirin.
  3. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte su kaynayınca dek pişirin.
  4. Kaynayan suya vişne suyunu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
  6. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.

Daha Fazla Gönderi