Avokado Humuslu Tavuk Carpaccio

2023-09-30 10:23:45 - Yemeklik.com.tr

Dana etinden hazırlanan carpaccio'nun tahtını sallayacak bir tarif Limonata'dan geliyor. Avokadolu yeşil humusuyla damaklara farklı bir deneyim yaşatan carpaccio bu sefer tavuktan hazırlanıyor.

Limonata başlangıçlarının vazgeçilmezlerinden biri olan avokado humuslu tavuk carpaccio yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şefinden püf noktalarını aldığımız diğer Limonata Teras tariflerine de göz atabilirsiniz.

Avokado Humuslu Tavuk Carpaccio Tarifi İçin MalzemelerAvokado Humuslu Tavuk Carpaccio Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kemik ve deri kısımlarını aldığınız fileto tavuk göğüslerini ince ince enlemesine kesin. Streç film üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  2. Üzerlerine eşit miktarda baharat serpip rulo şeklinde sarın ve dondurun.
  3. Donmuş olan rulo tavuğu, çok ince şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde dizin.
  4. Sosu için; tereyağını küçük bir tavada kısık ateşte eritip kekik ve kırmızı pul biber ilavesiyle çeşnilendirin.
  5. Hazırladığınız sosu ince tavuk dilimleri üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kadar pişirin.
  6. Humus için; haşlanmış nohut taneleri, ayıkladıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız avokado, kimyon, toz kırmızı biber, tuz, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tahin, taze sıkılmış limon suyu ve buzu mutfak robotuna alın.
  7. Malzemelerin tümünü püre haline gelene kadar mutfak robotunda karıştırın.
  8. Fırından çıkan tavuk carpaccio dilimlerini servis tabağına dizin. Orta kısmına avokadolu humusu yerleştirin. Ayıklanıp yıkanmış roka yaprakları, arzuya göre yenilebilir çiçek yaprakları ve cherry domateslerle süsledikten sonra bekletmeden servis edin.

Daha Fazla Gönderi